Brancheteam Zorg

Brancheteam Zorg

Het brancheteam Zorg bestaat uit ervaren advocaten vanuit verschillende rechtsgebieden. Zij zijn op de hoogte van actuele ontwikkelingen, die van belang zijn voor zorgaanbieders en zorginstellingen.

Op zoek naar de juiste balans

De zorgmarkt is in beweging. Het is zoeken naar de juiste balans tussen marktwerking en de rol van overheden. Veel zorgaanbieders en zorginstellingen moeten zichzelf opnieuw uitvinden. Er is behoefte aan nieuwe samenwerkingsverbanden, terwijl door reorganisaties en specifieke cao’s ook het arbeidsrecht volop in beweging is.

Dynamisch vakgebied
Daarnaast liggen de belangen van besturen en medisch specialisten vaak niet op één lijn. Het is dan ook een hele klus om een zorginstelling op een goede manier draaiende te houden. De zorg is een divers en dynamisch vakgebied, waarbij nog lang niet alle onderdelen in een (afdoende) wettelijk kader zijn gevat. Het Brancheteam Zorg ziet de kansen én bedreigingen voor de spelers in deze sector.

“Wij zijn blij met de samenwerking die wij hebben met Bosselaar & Strengers. De korte lijnen, de kwalitatief goede adviezen, de snelheid van reageren en de no nonsens aanpak spreekt ons zeer aan. Door het abonnement kunnen wij bovendien laagdrempelig en ‘aan de voorkant’ onze denkrichting toetsen.”
AGNES LAMAN, HR ADVISEUR BIJ ARGOS ZORGGROEP

Advies en juridische ondersteuning
Het Brancheteam Zorg geeft onder andere advies en procedeert over (de vormgeving van) samenwerkingsverbanden, privacyvraagstukken, arbeidsrechtelijke aangelegenheden, juridische aspecten ten aanzien van het beheer en de ontwikkeling van vastgoed, bestuurdersaansprakelijkheid en corporate governance en het screenen, opstellen en redigeren van contracten en algemene voorwaarden. Ook internationaal kunnen wij uitgebreide juridische ondersteuning bieden: wij zijn aangesloten bij het internationale netwerk van advocatenkantoren Multilaw.

Voor meer informatie over ons brancheteam Zorg kunt u contact opnemen met: