Als arbeidsrechtadvocaat adviseert Bart Duijs ondernemingen en organisaties en staat hij hen bij in arbeidsrechtelijke vraagstukken en conflicten zoals reorganisaties, collectief- en individueel ontslag, wijziging en harmonisering van arbeidsvoorwaarden. Hij heeft veel ervaring in de zorgsector (zowel cure als care) en is dus goed op de hoogte van de ontwikkelingen en uitdagingen waar zorginstellingen en ondernemingen in de zorgsector voor staan.

Naast het arbeidsrecht houdt Bart zich veel bezig met het privacy recht in al zijn facetten. Het privacy recht is volop in beweging en met name ook in de zorgsector zijn de uitdagingen op dit vlak groot.

Als lid van de RvC bij PrivaZorg en Voorzitter RvT stichting Handjehelpen is Bart actief als toezichthouder in de zorgsector. Dit stelt hem in staat ook vanuit het perspectief van de toezichthouder naar de zorgsector te kijken. Tevens is hij voorzitter van de Klachtencommissie Jeugd Midden Nederland en actief als voorzitter van de stuurgroep van de HR Kring VNO NCW midden.

Zijn rol als contactpartner voor Multilaw, het mondiale netwerk van advocatenkantoren waar Bosselaar & Strengers Advocaten lid van is, geeft zijn praktijk tevens een internationale dimensie.

Bart schept graag duidelijkheid en bespreekt op voorhand de mogelijkheden en onmogelijkheden in een zaak. Indien mogelijk legt hij zijn cliënten een aantal oplossingsrichtingen voor. Bart denkt altijd een paar stappen vooruit, wat hem tot een uitstekend strateeg en onderhandelaar maakt. Hij heeft graag een open en directe relatie met zijn cliënten en houdt van de nodige humor op zijn tijd.