Internationale samenwerking

Bosselaar & Strengers Advocaten maakt actief deel uit van Multilaw, de gerenommeerde internationale associatie van onafhankelijke advocatenkantoren. Multilaw heeft meer dan 80 leden in 100 landen. Door onze deelname aan Multilaw bent u overal ter wereld verzekerd van de best mogelijke juridische dienstverlening. De advocaten van Multilaw adviseren u graag bij het internationaal zakendoen of het oplossen van grensoverstijgende conflicten.

Meer informatie over Multilaw en haar leden vindt u op de Engelstalige website van Multilaw:

Ook kunt u contact opnemen met Bart Duijs, contactpersoon Multilaw bij Bosselaar & Strengers Advocaten.

In onderstaand geluidsfragment geeft Bart Duijs een toelichting op onze deelname aan Multilaw.

 

 

How to Hire and Fire: A Global Guide

Bosselaar & Strengers Advocaten levert jaarlijks een bijdrage aan het digitale handboek van Multilaw “How to Hire and Fire: A Global Guide”.

Dit handboek is bedoeld om als snelle, praktische gids te dienen voor iedereen die met het aannemen, behouden en het ontslaan van werknemers te maken heeft. In de 2015-editie zijn maar liefs 105 rechtstelsels van over de hele wereld vertegenwoordigd. Het boek dat u hieronder aantreft, geeft de weergave van de wet in iedere jurisdictie zoals deze geldt met ingang van 1 januari 2015.

Ieder hoofdstuk is geschreven door een, bij het Multilaw-netwerk aangesloten, ervaren arbeidsrechtadvocaat. De hoofdstukken zijn overzichtelijk gerangschikt per jurisdictie en omvatten bijvoorbeeld:

  • bronnen van het arbeidsrecht;
  • de verschillende soorten arbeidsovereenkomsten;
  • informatie wat kan/moet worden overeengekomen in een arbeidsovereenkomst;
  • mogelijkheden om een arbeidsovereenkomst te wijzigen;
  • rechten en verplichtingen van de werknemer;
  • mogelijkheden om de arbeidsovereenkomst te beëindigen;
  • informatie over (ontslag) vergoedingen.