Onderneming & Contracten

Ondernemingsrecht

U leeft voor uw zaak. Of u nou net een startup bent begonnen, of hard werkt aan een overname- of uitbreidingsplan. U bent bevlogen en wilt het beste. Ondernemen is uw vak. Het ondernemingsrecht is een vak apart. 

De advocaten van onze sectie Ondernemingsrecht zijn de partner van ondernemers en bedrijfsjuristen. Ze sparren dagelijks met ondernemers, begrijpen wat ze doen en komen graag over de vloer bij hun cliënten. Ambitieus als ze zijn, weten onze ondernemingsrechtadvocaten alles van de juridische kant van ondernemerschap. 

Bij begin en tijdens groei van een onderneming

Onze advocaten staan regelmatig aan de wieg van een onderneming, als ze een startup aan de eerste contracten helpen, een goede ondernemingsstructuur ontwerpen of een overname begeleiden. 

Goede contracten zijn essentieel

Onze advocaten hebben een scherpe pen als wapen. Waar andere collega's graag een goed adviesgesprek voeren, schrijven zij met passie een goed contract. Juridisch zorgvuldig en bij voorkeur zo duidelijk en kort mogelijk. Hoe goed u uw zakenpartners ook vertrouwt, een goed contract is essentieel in het zakelijk verkeer. 

Publicaties en lezingen over ondernemingsrecht

Onze advocaten Ondernemingsrecht publiceren regelmatig over onderwerpen uit het ondernemingsrecht. Ook geven ze cursussen aan bestuurders, advocaten, bedrijfsjuristen en accountants, zodat die goed op de hoogte blijven van de juridische actualiteiten in hun vak. 

Ondernemingsrecht in het kort

Vennootschapsrecht en rechtspersonenrecht

Advies bij inrichting van ondernemingsstructuren (besloten vennootschap, VOF, maatschap, stichtingen- en verenigingenrecht en coöperaties), corporate housekeeping, corporate governance en bestuurdersaansprakelijkheid; fusies en overnames, joint ventures, due dilligence onderzoeken; jaarrekeningenrecht; bevoegdheden en geschillen tussen aandeelhouders en bestuurders; oprichting en liquidatie van vennootschappen.

Commerciële contracten

Het opstellen en beoordelen van (onder meer) koop- / verkoopovereenkomsten, algemene voorwaarden, distributieovereenkomsten, bemiddelingsovereenkomsten, agentuurovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten en franchiseovereenkomsten.

Verantwoordelijkheden van bestuurders

Advies over de rechten en plichten van bestuurders en het vermijden van bestuurdersaansprakelijkheid. 

Incassopraktijk voor ondernemers

In onze incassopraktijk innen wij openstaande vorderingen voor cliënten en adviseren we over het stroomlijnen van uw contracten, algemene voorwaarden en debiteurenbeleid.

Voortvarend aan het ondernemen, maar juridisch nog vragen?

U hoeft als ondernemer niet overal verstand van te hebben, het ondernemingsrecht is een vak apart. Ons vak! Neem snel contact op voor een goed advies.

Speciaal voor startups

Ons Startup-pakket geeft een solide juridische basis voor de startende onderneming. Voor € 750,- krijgt u 4 uur advies over essentiële vragen over het ondernemingsrecht, arbeidsrecht en vastgoedrecht. Daarnaast kunt u gebruik maken van onze modelovereenkomsten die relevant zijn voor uw startup. Zo begint u goed voorbereid aan uw nieuwe onderneming!

Internationaal

Voor internationale zaken hebben wij via het netwerk Multilaw directe toegang tot meer dan 90 advocatenkantoren in ruim 100 landen.


Contact

Kaart

Bosselaar & Strengers Advocaten

Maliebaan 29 – 33, 3581 CC Utrecht

Tel
+31 - 302 34 72 34
E-mail
office@bs-advocaten.nl