Insolventie & Herstructurering

Ondernemen doe je in goede tijden en in slechte tijden. Ondernemen is uw vak. Als het tegenzit helpen wij bij het herstructureren en voorkomen van een faillissement.

Een scherpe ondernemer signaleert om tien voor twaalf wat er mis gaat en grijpt op tijd in. Hij voert een reorganisatie door, zet een ander financieringsmodel op, kijkt goed naar de risico's die hij loopt, of optimaliseert zijn vennootschapsstructuur. Met onze ervaring in herstructurering en insolventiesituaties kunnen onze advocaten daar snel bij helpen en overzicht creëren.

Van het begin tot het einde van een onderneming

Onze advocaten staan niet alleen aan de wieg van een onderneming, maar adviseren en begeleiden ook ondernemingen die in nood zitten. Als het echt tegenzit worden we als curator in faillissementen benoemd.

Ondernemer in zwaar weer

Voor de ondernemer die ondanks alles in zwaar weer komt, kunnen we met kennis van het insolventierecht proberen het tij te keren of erger te voorkomen. Is de administratie op orde, kan er nog een betalingsregeling worden getroffen met crediteuren, is er betalingsonmacht gemeld bij de belastingdienst, kan de bestuurder aansprakelijk worden gesteld voor zijn handelingen of het door hem gevoerde bestuur? U overziet het in deze fase wellicht niet allemaal. Wij wel.

Publicaties en lezingen over ondernemingsrecht

Onze advocaten Insolventie & Herstructurering publiceren regelmatig en geven cursussen aan bestuurders, advocaten, bedrijfsjuristen en accountants, zodat ze goed op de hoogte blijven van de juridische actualiteiten in hun vak.

Insolventierecht & Herstructurering in het kort

Herstructurering

Bijstaan van ondernemingen in zwaar weer, herstructurering van schulden en aanbieden crediteurenakkoord; beoordelen van risico's en aansprakelijkheden, reorganisaties, ondernemingsstructuren.

Insolventierecht

Advies aan crediteuren en leveranciers bij dreigend faillissement; begeleiden koper bij doorstart, sterfhuisconstructies; pauliana; bestuurdersaansprakelijkheid; geschillen met curatoren, het behandelen van faillissementen en surséances als curator of bewindvoerder.

Financiering & Zekerheden

Adviseren, opstellen en procederen over kredietdocumentatie, zekerheidsrechten zoals pand- en hypotheekrechten, borgstellingen, bankgaranties, retentierechten, verrekening, uitwinnen van zekerheidsrechten, leaseovereenkomsten, factoringovereenkomsten.

Ondernemend in zwaar weer beland?

Het financiële risico van een faillissement is niet te overzien. Denkt u dat het zo'n vaart niet loopt? Wij zien te vaak dat ondernemers achteraf worden geconfronteerd met de negatieve gevolgen van deze gedachte. Door snel contact op te nemen met onze advocaten, kunt u soms uw onderneming nog redden. Wij kunnen in ieder geval direct inzicht geven in wat u te wachten staat. Bel of mail direct.

Contact

Kaart

Bosselaar & Strengers Advocaten

Maliebaan 29 – 33, 3581 CC Utrecht

Tel
+31 - 302 34 72 34
E-mail
office@bs-advocaten.nl