Arbeidsrecht

In arbeidsrelaties gaat nogal eens iets mis, onze advocaten Arbeidsrecht zien dagelijks de gevolgen. En toch zijn het hele optimistische advocaten, omdat ze ook weten hoe je arbeidsrechtelijke conflicten kunt oplossen. Of voorkomen.

Duidelijkheid vooraf over de regels binnen een onderneming of organisatie voorkomt veel gedoe achteraf. Het lijkt een open deur, maar onze advocaten arbeidsrecht zien heel vaak dat de basis niet klopt. Er zijn geen duidelijke afspraken vastgelegd, grenzen zijn vaak onvoldoende afgebakend en werknemers weten niet goed waar ze aan toe zijn.

Heldere afspraken als basis

De ideale werknemer gedraagt zich op een manier die past bij het belang van de organisatie. Hij weet dat een hygiëne-protocol of geheimhoudingsplicht essentieel is voor het bedrijf. En beseft dat het niet naleven er van gevolgen heeft. De ideale werkgever? Die heeft, met onze hulp, de belangen van het bedrijf in heldere richtlijnen vastgelegd en gedeeld met het personeel. De advocaten Arbeidsrecht van Bosselaar & Strengers adviseren over het aangaan, uitvoeren, wijzigen en beëindigen van arbeidsovereenkomsten. Ze weten hoe een cao werkt, wat je er mee kunt (en wat vooral niet), stellen regelmatig een sociaal plan op en adviseren (steeds vaker) over de manier waarop organisaties privacy tot onderdeel moeten maken van hun personeelsbeleid.

Ondernemingen en bestuurders

Het grootste deel van hun tijd werkt onze sectie Arbeidsrecht voor grote en middelgrote ondernemingen in de zakelijke sector en voor non-profits. Ook leden van de raad van bestuur, ondernemingsraden en particulieren kunnen altijd terecht bij onze advocaten. Met onze ervaring komen we snel tot de kern van de zaak.

Lezingen en cursussen arbeidsrecht

Onze advocaten Arbeidsrecht vertellen graag over hun vak. Met plezier geven ze lezingen of cursussen over arbeidsrecht, zowel bij ons op kantoor als bij u in-house. Bijvoorbeeld over de opbouw van personeelsdossiers, arbeidsconflicten, wijzigingen in het ontslagrecht, flexibele arbeidsrelaties of het nieuwe werken. Met actuele kennis van zaken kunt u zelf al een hoop problemen voorkomen. Nodig ons gerust eens uit voor een lezing.

Reorganisatieplannen, of een arbeidsconflict?

Onze advocaten Arbeidsrecht zijn goed bereikbaar en toegankelijk. Ze gaan nog iets harder rennen als het u tegenzit.

Patientenfederatie-Nederland-logo-RGB-300dpi.png

Wij hebben goede ervaringen met de adviezen en ondersteuning door Bosselaar & Strengers. De korte lijnen en de prettige samenwerking liggen hieraan ten grondslag. Ook stellen wij het regelmatig bijpraten over actuele ontwikkelingen erg op prijs.

Rinie Verscharen, personeelsadviseur Patiëntenfederatie Nederland

Contact

Kaart

Bosselaar & Strengers Advocaten

Maliebaan 29 – 33, 3581 CC Utrecht

Tel
+31 - 302 34 72 34
E-mail
office@bs-advocaten.nl